“Updates of Pandemic: COVID-19 Special Issue of the Turkish Journal of Medical Sciences” Webinarımıza Davetlisiniz!

Değerli Meslektaşlarımız,

TUBİTAK'tan tarafımıza iletilen duyuruyu sizlerle paylaşmak isteriz.

Saygılarımızla
Türkiye EKMUD


Değerli Araştırmacımız,

2019'un son günlerinde Wuhan'da ortaya çıkan bir virüsün pandemiye yol açacağını ve gündelik yaşam pratiklerimizi önemli ölçüde etkileyeceğini kimse beklemiyordu. Bundan 2 yıl sonra dahi birçoğumuz yeni pandemi koşullarına uyum sağlamaya çalışırken, bir kısmımız hala yaşam savaşı veriyor. Bu da hastalığın yayılımını durdurmak için ulusal ve uluslararası kurumları belki de her zamankinden daha hızlı bir şekilde işbirlikleri geliştirmeye ve önlem almaya, araştırmacıları ise daha fazla çalışma yaparak yeni veriler elde etmeye yöneltiyor.

Bu kapsamda Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) da pandemiye gereken hızda cevap verebilmek için “birlikte iş yapma ve birlikte başarma” yaklaşımı ile aşı ve ilaç geliştirme çalışmalarını koordine ettiği COVID-19 Türkiye Platformu’nu kurdu. Bunun yanı sıra, COVID-19 Türkiye Web Portal’ında pandemiyle ilgili gelişmeler, alandaki yetkinlikler ve bilimsel araştırmaların verileri paylaşıldı.

COVID-19 araştırmalarının akademik alandaki dolaşımını artırmak ve yeni çalışmaları teşvik etmek amacıyla bizler de Turkish Journal of Medical Sciences dergisi olarak hastalığın tedavisi ve aşı konusundaki gelişmeleri paylaşacağımız “Updates of Pandemic: COVID-19 Special Issue of the Turkish Journal of Medical Sciences” adlı bir webinar gerçekleştireceğimizi duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Webinar kapsamında tedavi ve korunma konusundaki gelişmelerin yanında pandeminin ekonomik ve toplumsal alandaki etkileri tartışılacaktır. Webinar 17 Ocak 2022’de saat 20.30’da (GMT+3) gerçekleştirilecek ve herkesin katılımına açık olacaktır.

Çalışmalarını dergimizle ve bu vesileyle akademik dünyayla paylaşan değerli araştırmacılara teşekkür eder, sizleri webinarımıza bekleriz.

Webinara bağlantı linki:

https://tubitak-gov.zoom.us/j/94408386089

Webinar ID: 944 0838 6089

Webinar YouTube bağlantısı:

https://www.youtube.com/c/TUBITAKULAKBIMTV

Programa erişmek için lütfen tıklayınız.

Saygılarımızla

TÜBİTAK - ULAKBİM