DSÖ, Sayın Bakanımızın Teklifi Üzerine 2021 Yılının Tüm Dünyada "Uluslararası Sağlık Çalışanları Yılı" Olmasına Karar Verdi

Sayın Meslektaşlarımız,

Dünya Sağlık Örgütü, Sayın Bakanımız Fahrettin Koca'nın teklifini kabul ederek 2021 yılını, tüm dünyada vefa ile aralıksız çalışan sağlık çalışanlarına armağan edilmesini kabul ederek, 2021 yılının "Uluslararası Sağlık Çalışanları Yılı" olmasına karar verdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Bakan Koca önerisini ilk olarak 14-15 Eylül tarihli DSÖ Avrupa Bölge Komite toplantısında gündeme getirdi. Bakan Koca, 2021 yılının 'Sağlık Çalışanları Yılı' ilan edilmesi önerisini sunarken, koronavirüs salgınının ortaya çıkmasıyla sağlık çalışanlarının daha da artan yüküne dikkat çekmeyi ve tüm sağlık çalışanlarının emeklerinin takdiri ile moral ve motivasyonlarının yükseltilmesini amaçladıklarını bildirdi.

Sayın bakanımızın bu önerisi 11 Kasım 2021 tarihinde, 73'üncü Dünya Sağlık Asamblesi Genel Kurulu'nda üye ülkelerin tamamının desteğiyle kabul edildi ve 2021 yılı 'Uluslararası Sağlık Çalışanları Yılı' olarak ilan edildi.

Saygılarımızla
Türkiye EKMUD