Derneğimiz Başkanı Prof. Dr. Canan Ağalar Sağlık Bakanına Sorunlarımızı Sundu

Değerli meslektaşlarımız,

Uzmanlık alanımızın sorunlarını ve pandemi sürecinin yönetimi ile ilgili bazı sorun ve taleplerini Türkiye EKMUD derneği olarak 16 Eylül 2020 tarihinde Sayın Sağlık Bakanımıza ilettik ve kendisi ile istişare ettik. Bu randevunun ayarlanması, sorunlarımızın aktarılması ve çözümleri konusunda katkılarından dolayı meslektaşımız Sayın Bakan Yardımcımız Prof. Dr. Emine Alp MEŞE'ye ayrıca teşekkür ederiz. Benzer görüşme imkanı aynı zamanda alanımızdaki diğer dernek KLİMİK yönetimi için de sağlanmıştır.

Uzmanlık alanımızdaki sorun ve talepler Türkiye EKMUD Yönetim Kurulu, Prof. Dr. İlhami ÇELİK ve Prof. Dr. Mustafa Kemal ÇELEN  tarafından oluşturulan çalışma grubu ve asistan arkadaşlarımızdan bir grup tarafından derlenmiştir.

İlettiğimiz sorunlardan bazıları hakkında Sayın Bakanımız tarafından hızlıca çözülmesi konusunda talimat verilmiştir, diğerleri hakkında da olumlu yönde değerlendirmelerini umuyoruz. Özellikle pandemi birimlerinde tutulan nöbetlerin acil servislerde tutulan gibi %50 artırımlı ödenmesi, ve uzmanlık alanımız için ek ödemede belirlenmiş olan katsayıların düzeltilmesi konusunda Sayın Bakanın ilgili birimlere talimatlarını ilettiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Uzmanlık alanımızın ve tüm meslektaşlarımızın daha iyi şartlarda olması için çaba sarfetmeye devam edeceğiz. Derneğimiz tarafından sunulan dosyayı ekte bulabilirsiniz.

Dosyaya ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Saygılarımızla
Türkiye EKMUD