14 Mart Tıp Bayramınız Kutlu Olsun

14 Mart, 1827 yılında II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet'in önerisiyle Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire’nin kuruluş günüdür. Bu gün Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir ve 14 Mart, "Tıp Bayramı" olarak kutlanmaktadır. Ancak Tıp bayramını gerçek anlamda anlamlı kılan tıbbiyelilerin bu günü vesile kılarak İstanbul’un işgaline özgürlük ruhu ile isyanıdır.

Bugün gece gündüz demeden insanlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve halkımıza daha sağlıklı bir hayat sağlamak için onurlu ve kutsal bu görevi emekle, sevgiyle, bilgiyle, şefkatle ve çok büyük bir özveri ile yerine getirmeye çalışan doktoru, hemşiresi, teknisyen/teknikeri ve diğer yardımcı sağlık personeli ile tüm sağlık çalışanlarının anılma ve kutlanma günü görülmektedir.

İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir hayat sunmayı hedef edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji camiası nezdinde tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramınızı içten duygularımla kutlarız.

Türkiye EKMUD
Yönetim Kurulu